Der har været okay med fangst

Torben Kristoffersen på S123 Silje-Sofie har brugt de første måneder af 2024 på at fiske torsk i Skagerrak

S 123 SILJE-SOFIE Arkivfoto.

– Jeg er da generelt positiv, det er jeg nødt til at være. Jeg kan da snildt finde mig noget at brokke mig over, hvis jeg skal, men jeg vælger at være glad, lyder det fra Torben Kristoffersen på S 123 Silje-Sofie, der fortæller, at han har brugt de første måneder af 2024 på at fiske efter torsk i Skagerrak.

Efter et fint torskefiskeri har han nu valgt at rigge om, da der skal fiskes efter jomfruhummer i Skagerrak.

– Det er blevet til to ture nu, som er gået godt. Der har været okay med fangst, når man tænker på min kutters størrelse. Det er blevet til omkring 170 kilo pr tur. Og det er de store hummere, så det klager jeg ikke over, fortæller Torben Kristoffersen, der er alene ombord på sin kutter.

Selv priserne på hummerne gider fiskeren fra Skagen sådan set heller ikke brokke sig over, for de kunne være dårligere. Men der er alligevel noget ved prisen, som han finder frustrerende.

– Jamen, priserne er ganske udmærket, men som fisker vil jeg da gerne have mere for mine hummere, kunderne vil bare ikke betale mere. Priserne er stort set som for 20 år siden.

– Den ene dag fik jeg 97 kroner kiloet og den anden da 92 kroner, og det for de store. Det er en okay pris, men mine udgifter er ikke blevet mindre med årene. Brændstof, håndværkere, strøm og generelt alt koster mere end det gjorde for 20 år siden. Så det ville da være rart, hvis jeg kunne tjene mere på mine hummere, fortæller han.

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå i stykker efter opsendelsen. Dermed skulle der ikke være...

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå...