– Vi ligger bare her i det stille vejr og kigger op i luften

Jeg håber, at man snart får rykket lidt rundt på MSC-reglerne, så vi kan komme ud og fange nogle hesterejer, lyder det fra Hvide Sande-fisker

RI 78 KATHRINE HELT Arkivfoto.

Ebbe Stensberg Jensen fisker efter hesterejer ved vestkysten – når han kan få lov. I øjeblikket er han begrænset til at kunne fiske 24 timer om ugen pga. MSC-regler.

– De 24 gælder fra havn til havn, så det gælder fra jeg sejler ud. Jeg har omkring tre timer til min fiskeplads, så det bliver til 18 timers effektivt fiskeri om ugen. Det er jo ikke særlig meget, fortæller Ebbe Stensberg Jensen.

Hesterejesæsonen går snart rigtig i gang, og der håber Ebbe og hans besætningsmedlem, at de kan få lov til at fiske i flere timer end de 24 timer, de har til rådighed nu.

– Normalt er der ikke rigtig meget at fiske efter her i februar, men der kommer da noget med hjem. Vi fanger omkring de 175 til 200 kilo i løbet af de 18 timer, vi har til rådighed, forklarer han.

‘Prisen på hesterejerne afspejles lidt i, at fiskeriet er begrænset af tidsreglerne. I hvert fald er prisen steget på rejerne.

– Det er ikke de store summer, vi tjener ind i øjeblikket. Vi får omkring 90 kroner kiloet, hvilket er en stigning på de 40-50 kroner. Men den stigning redder ikke noget, når man ikke må fiske. Det giver cirka 1000 kroner i timen, men det er fra når vi er kommet ud på fiskepladsen, for vi tjener ikke noget på vej derud, siger Ebbe Stensberg Jensen.

Fiskeren fra Hvide Sande er noget træt af, at de mere eller mindre er fanget i havnen, for vejret byder til fiskeri.

– Vi ligger bare her i det stille vejr og kigger op i luften, det er træls, for vejret har været godt at fiske i. Det er havvejr nu, og det ville da være bedre at vi kunne få lov til at bruge det. Jeg håber, at man snart får rykket lidt rundt på MSC-reglerne, så vi kan komme ud og fange nogle hesterejer.

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå i stykker efter opsendelsen. Dermed skulle der ikke være...

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå...