Fiskeri
Skagens yngste fiskeskipper er årets iværksætter

Skagens yngste fiskeskipper er årets iværksætter

23-årige Lars Sørensen vinder Frederikshavn Erhvervsråds iværksætterpris
af Line Dalgaard Jensen
17 jan 2019
23-årige Lars Sørensen vinder Frederikshavn Erhvervsråds iværksætterpris
af Line Dalgaard Jensen
17 jan 2019

Selvom han kun er 23 år, så skal man ikke undervurdere Lars Sørensen. Han er en driftig ung mand med eget fartøj S440 Sofie Lykke - og netop kåret som årets iværksætter.

Frederikshavn Erhvervsråd overrakte torsdag d. 17 januar sin iværksætterpris til Lars Sørensen. Lars Sørensen får prisen, fordi han har haft modet til at gå efter sin drøm og handle på den. I indstillingen lød det bl.a.:

- Han har trods sin unge alder sparet en halv million kr. op for at kunne erhverve sig den tyve tons store kutter, mens han har fået hjælp af andre i fiskerierhvervet til den øvrige finansiering… Lars Sørensen er med kutter Sofie Lykke et godt eksempel på et ungt menneske, der bliver i området for at skabe en forretning, som forventes på sigt at medføre nye investeringer.

En stolt og glad vinder

Jeg er skabt til at fiske

Lars Sørensen købte kutteren i 2017, hvor han primært fisker jomfruhummer og torsk.

- Jeg er meget beæret over at være indstillet og selvfølgelig også vinde prisen. Det giver en stor frihed at have sit eget fartøj, og man bestemmer selv, hvordan man vil drive det, siger Lars Sørensen:

- Jeg har aldrig lavet andet end at fiske – jeg har ikke haft et fritidsjob eller lignende, men altid været med på min fars båd. Så jeg føler, at jeg er skabt til det her, og tror og håber da også på, at jeg er fisker om 30 år.

Lars Sørensen har idag sin far ansat på dækket.

Også hæder til Frederikshavn Havn

Til arrangementet blev Frederikshavn Havn også hyldet, som vinder af Frederikshavn Erhvervsråds Vækst og Vilje Erhvervspris. Havnen fik prisen for sin ambitiøse vækststrategi og havneudvidelse.

Det var 14. gang, der blev afholdt Vækst og Vilje erhvervs- og kulturarrangement af Erhvervshus Nord, Arena Nord og Frederikshavn Kommune med Spar Nord og Beierholm som sponsorer. Her hylder man det lokale erhvervsliv, når Frederikshavn Erhvervsråd kårer de kandidater, som har betydning for vækst og udvikling i lokalområdet.

Læs mere om:

Flere Nyheder