Der er brug for et dedikeret fiskeriministerium

Danmarks Fiskeriforening håber, at fiskeriområdet bliver i Udenrigsministeriet
af Kenn Skau Fischer
12 jun 2019

For næsten to år siden rykkede fiskeriområdet fra Miljø- og Landbrug til Udenrigsministeriet – og her må det gerne blive.

Sådan lyder det fra Danmarks Fiskeriforening, som har været godt tilfredse med opprioriteringen, og at der samtidig blev udnævnt en minister med ansvar for fiskeri sammen med nordiske anliggender og ligestilling.

- I lyset af hvor meget internationalt arbejde, som der er på fiskeriområdet, så har det faktisk givet mening, at fiskeriområdet hører under Udenrigsministeriet, påpeger Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening.

Brexit har som bekendt fyldt godt på fiskeriområdet de seneste år, men generelt er det til fordel for dansk fiskeri, at EU-arbejdet ligger i et ministerium, som er internationalt orienteret. 

- I den danske fiskerisektor håber vi derfor, at fiskeriet kan få lov at blive i Udenrigsministeriet, når nu Socialdemokratiets leder Mette Frederiksen skal danne sin nye regering, siger Svend-Erik Andersen.

Man kan i fiskeriet også godt se andre placeringer – blot at det sikrer et dedikeret fiskeriministerium.

Der er i fiskeriet stor bekymring for, at man allerede nu har glemt, at en væsentlig årsag til, at fiskeriområdet for 2 år siden havde brug for en ”ny start” var, at fiskeriområdet over flere år var blevet udsultet og splittet i mindre enheder som lillebror i først Fødevareministeriet og siden Miljø- og Fødevareministeriet.

FAKTA

  • Fiskeriområdet blev overflyttet fra Miljø-og Fødevareministeriet til Udenrigsministeriet i august 2017
  • Formelt hed det, at det var pga Brexit og for at give ”fiskeriområdet en frisk start” – oven på politisk højvande og kritik fra Rigsrevisionen
  • Samtidig blev der genetableret en egentlig selvstændig fiskeristyrelse under Udenrigsministeriet. Styrelsen har ansvaret for at gennemføre regeringens fiskeripolitik og implementere EU’s fælles fiskeripolitik i Danmark

Flere Nyheder