Frederik på 20 år er blevet skibsejer

For et år siden fik han Blåt Bevis – nu har han eget fartøj; HV 16 Katharine

Hvert år sender fiskeriskolen i Thyborøn et nyt hold håbefulde fiskere på havet med det blå bevis i hånden. Men hvor lander de efterfølgende? Frederik kan et år efter han modtog det blå bevis kalde sig skibsejer. 

Frederik Bilgrav Schramm var blot 9 måneder, da han første gang var på havet med sin far. Og som han selv siger, så lå det nok lidt i kortene, at han skulle ende som fisker.

Frederik Bilgrav Schramm blev færdig på Fiskeriskolen i november 2018. Efterfølgende tog han skipperbeviset på Skipperskolen i Skagen, og i dag står han som officiel ejer af HV 16 Katharine. En båd, han har overtaget fra sin far, og som i øvrigt blev bygget samme år, som den unge fisker blev født. Primært fiskes der efter hesterejer.

Selvom fiskeriet til tider kan være en udfordrende branche, så er Frederik Bilgrav Schramm ikke i tvivl om at det er her han hører hjemme.

– Jeg kan sket ikke forestille mig et liv, hvor jeg ikke skal sejle. Jeg føler en enorm frihed, når jeg sejler, og jeg ser det som et kæmpe privilegie. At få lov at arbejde på vandet og være herude, hvor du ser solen stå op og gå ned igen, dag efter dag, er for mig indbegrebet af frihed, siger han.  

Fiskeri bliver aldrig kedeligt
Den svingende bestand af fisk og variationen i mængden af fangst, er for Frederik Bilgrav Schramm noget af det, der er med til, at fiskeriet aldrig bliver kedeligt.

-Det giver et sus, hver gang jeg hiver op og ser, hvor meget der er i nettet. Sidste sommer havde vi et rigtigt godt år med masser af hesterejer, men i år har det til gengæld været et rigtigt skidt år. Usikkerheden, på godt og ondt, er medvirkende til, at arbejdet aldrig bliver kedeligt, siger han.

Om kort tid får besætningen på HV 16 Katharine selskab af endnu en ung fisker. Frederiks lillebror Christian Schramm er startet på Fiskeriskolen og skal i den kommende tid sejle med HV 16 Katharine.