Søren Gade går efter formandspost

Efter Brexit skal der findes en ny formand for EU's fiskeriudvalg - og Søren Gade er klar

Når der skal findes en ny formand i EU’s fiskeriudvalg, står Søren Gade (V) klar.

Det siger han til Altinget. I dag er Søren Gade næstformand for udvalget, men efter Brexit skal der findes en erstatning for den nuværende britiske formand, Chris Davies. Søren Gade tilhører samme gruppe som ham, men dermed ikke sagt, at det bliver uden kamp.

– Jeg kommer fra et lille land højt mod nord, og der sidder store lande i den gruppe, jeg også sidder i. Hvis briterne forlader EU her i januar, så træder Tyskland og Frankrig sikkert endnu mere i karakter. Så jeg tror, der kommer en intern kamp om posten. Men det skal forsøges, hvis muligheden opstår, siger Søren Gade.

Udmeldingen vækker glæde hos Danmarks Fiskeriforening.

– Der kan måske komme mere fokus på de nordiske problemstillinger, også når vi skal diskutere nye fiskeriregler. Den forvaltningsmæssige side har tidligere været præget af en sydeuropæisk tankegang, og det har ikke altid hængt sammen med, hvordan man gør i de nordiske lande, siger direktør Kenn Fischer, Danmarks Fiskeriforening. 

Vattenfall afviser beskyldninger: Vi har tilgodeset fiskernes interesser

Vattenfall afviser nu på det kraftigste, at selskabet skulle have forbigået regler om kompensation til fiskere i forbindelse med opsætning af havvindmøller

Vattenfall afviser beskyldninger: Vi har tilgodeset fiskernes interesser

Vattenfall afviser nu på det kraftigste, at selskabet skulle have forbigået regler om kompensation til...