Anders Nees kan igen ligge til kaj i Thyborøn

Flasken knuste i første forsøg og vejrguderne var med da et nyt fartøj blev døbt på kajen i Thyborøn
af Helle Kristensen
25 okt 2019

 

Det nybyggede fartøj Anders Nees er, efter et halvt års forsinkelse, klar til at stævne ud fra Thyborøn Havn og bidrage til dansk fiskeri. Skibet på 24 meter er ejet af fire erfarne fiskere; Tonny Nees, hvis bedstefar har lagt navn til skibet, Rasmus Arnbark, Arne Christensen og Jan Poulsen.
Skibet erstatter et andet fartøj under samme navn, som blev solgt til Skotland for snart tre år siden. 

Fartøjet blev oprindeligt bestilt i December 2017, og efter planen skulle den være leveret i april i år, men grundet forsinkelse på skroget, der blev bygget i Polen, blev dåben af Anders Nees godt og vel 6 måneder forsinket.

Der var derfor stor glæde og forventning på havnen i Thyborøn, da de stolte ejere endelig kunne vise det nybyggede skib frem for familie, venner, kollegaer og forretningsforbindelser på kajen i den vestjyske havneby.

Efter en vellykket dåb, var der åbent skib, hvor alle nysgerrige kunne få lov at se skibet indefra
Skibets besætning kommer til at bestå af 7 mand der arbejder i turnus. Her ses de fire ejere, fra venstre Tonny Nees, Rasmus Arnbark, Arne Christensen og Jan Poulsen, der alle vil indgå som en aktiv del af besætningen.
Fartøjet kan laste 900 kasser i det store lastrum og planen er, at skibet skal sejle i skagerak og nordsøen, hvor det skal fiske konsumfisk og hummer.
Det går godt i Thyborøn havn, og det afspejler mængden af nye skibe, der bliver bygget, også. Den sidste måned har der været 3 skibsdåbe på kajen i Thyborøn.

Læs mere om:

Flere Nyheder