Tobis: Ugerationerne fiskes hurtigt op

Det kystnære tobisfiskeri er kommet godt i gang, mens det kniber mere på Dogger Banke

Her 14 dage inde i tobissæsonen er der godt gang i fiskeriet, og FF Skagen kører fuld produktion både i Hanstholm og Skagen.

– Det kystnære fiskeri efter tobis er kommet godt i gang. Kystfartøjerne har et godt fiskeri, og de fisker hurtigt deres ugeration på 100 tons – for en del af dem går der kun 2-3 dage, så er ugerationen fisket op, siger bestyrelsesformanden for FF Skagen, Jens Borup.

Det er også gode, fede fisk, som bliver fanget kystnært i øjeblikket. 

– Det er nogle fine, store fisk. Det ligner, at det er fisk, vi godt kunne have fisket på sidste år, siger Jens Borup, som udover tobis også får fartøjer ind til fabrikkerne med brisling og blåhvilling.

Lige nu ser det dog ud til, at tobisfiskeriet på Dogger Banke, samt på andre af de store fiskebanker i Nordsøen, ikke ser helt så godt ud.

– Det er stadig lidt for tidligt til et ordentligt fiskeri på Dogger Banke. Men det er ikke unormalt. Sådan plejer det at være, siger Jens Borup.

Eftersøgning af fisker er indstillet

Den fisker, der mandag eftermiddag faldt over bord fra sin fiskekutter ved Søndervig er stadig ikke fundet, hvilket har fået forsvaret til at indstille...

Eftersøgning af fisker er indstillet

Den fisker, der mandag eftermiddag faldt over bord fra sin fiskekutter ved Søndervig er stadig...