11. december - Spis pighvar og andre gastrofisk

Bag dagens kalenderlåge gemmer der sig en opfordring
af Helle Kristensen
11 dec 2020

Det er dagen derpå…. Altså dagen efter endnu en omgang med nedlukninger. Og det afspejler vores valg af fisk i dagens julekalender.


Idag skal vi fortælle dig om Pighvar. Pighvarren er en fladfisk og den kan blive op til 1 meter lang og veje op til 25 kilo. Kødet på pighvarren er hvidt og fast.

 

Pighvarren er fiskens limousine - Det er en ypperlig delikatesse og pighvar er langt fra hverdagsspise. Fisken er forholdsvis dyr - men smagsoplevelsen og strukturen på kødet er hver en øre værd. Og lige nu topper sæsonen for pighvar.

Størstedelen af de pighvarrer der sælges på de danske auktioner, sælges til restauranter og spisesteder. Men når 80% af de danske kommuner er underlagt restriktioner, betyder det også, at markedet for Pighvar og mange andre gastro-fisk bliver påvirket. I dagens julekalender vil vi derfor opfordre dig til, at du forkæler dig selv lidt ekstra med lækker fisk her op til jul. På den måde hjælper du fiskerierhvervet med at holde hjulene igang, og så er fisk en dejlig afveksling fra den ellers fede julemad.

 

Spis mere fisk - og brug lejligheden til at smage på havets limousine - og alle de andre fiskedelikatesser, der lige nu mangler en tallerken at lande på! Det hjælper nemlig med at holde hånden under fiskemarkedet.

Flere Nyheder