GF Centralforeningen: Mange fremmødte fik en god debat

Der var godt fyldt op, da Centralforeningen for Limfjorden afholdt sin generalforsamling med en god debat efter indlæggene
af Claus Kirkegaard
03 feb 2020

 

Centralforeningen for Limfjorden afholdt fredag den 31. januar den årlige generalforsamling.

Og på trods af, at der var medlemsmøde i Aalborg på samme tid, var der et rigtig fint fremmøde til generalforsamlingen, hvor formand Bo Husted Kjeldgaard som det første holdt sin beretning.

Her lød det blandt andet, at muslingefiskeriet i Limfjorden i 2019 endte et godt stykke over middel, og at hjertemuslinger er en vigtig del af økonomien for muslingefiskerne i Limfjorden.

- Derfor er det også frustrerende for os, at der kommer forslag fra andre kystfiskere om at tage fiskeriet fra os. Fiskeriet i Danmark er omsætteligt, og vi fik i 2009 FTA i Limfjorden. Så ønsker man adgang til et bestemt fiskeri, kan man i lighed med andre købe sig til en rettighed, lød det blandt andet fra Bo Husted Kjeldgaard fra talerstolen.

Efterfølgende var der indlæg fra gæsterne, hvorefter der var godt gang i debatten. Her blev der blandt andet diskuteret landingserklæringer, pointsystem, opsigelsesfrister på muslinge- og østerslicenser samt arealpåvirkning i Limfjorden.

Formand Bo Husted Kjeldgaard var på valg, og han blev genvalgt uden modkandidater.

Flere Nyheder