Planer om at udflytte fiskeristyrelsen droppes

Socialdemokratiet har tidligere foreslået at flytte styrelsen til Nordvestjylland, men vender nu på en tallerken

En række styrelser er gennem årene flyttet fra hovedstaden og ud i landet – og også en flytning af Fiskeristyrelsen har været på tale. Men det er nu droppet. 

I et svar til Folketinget lyder det, at Miljø- og Fødevareministeriet ikke har aktuelle planer om en udflytning af Fiskeristyrelsen.

– Regeringens ambition er hele tiden at sikre bedre balance mellem land og by. Dog har Fiskeristyrelsen været plaget af en masse rod, og både Kammeradvokaten og Rigsrevisionen har i flere rapporter påpeget, at der er behov for et massivt genopretningsarbejde. Den genopretning er fortsat igang, og det er derfor jeg siger, at regeringen ikke har nogle aktuelle planer om en udflytning af styrelsen, uddyber fiskeriministeren til Fødevarewatch. 

Det var elles Socialdemokratiet, som oprindeligt foreslog, at flytte styrelsen til Nordjylland. Styrelsen “skal ud i landet og tættere på de fiskere, som de skal holde øje med og vejlede”, lød det fra daværende fiskeriordfører Simon Kollerup, som nu er erhvervsminister.

Derfor undrer det også Dansk Folkepartis fiskeriordfører René Christensen, at det nu ikke er på tale:

– Regeringen gik blandt andet til valg på at flytte Fiskeristyrelsen, og nu ændrer de mening. Det er sager, som den her, der fører til politikerlede i befolkningen. Man kan være enig med Socialdemokratiet i mange ting før valget, men ligeså snart de kommer over i regeringskontorerne, så mener de pludseligt noget andet. Jeg forstår ikke beslutningen, og for mig er der tale om et klart løftebrud.

I Danmarks Fiskeriforening mener man også, at ideen om at flytte tættere på fiskerne er god. Men højeste prioritet må være at få styrelsen til at fungere. Det ændrer dog ikke ved, at flytningen burde være sket for længe siden. 

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort sit regnskab for 2023, og tallene taler deres tydelige...

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort...