DF-ordfører på Læsø: Urimeligt krav om kamera

Læsø-fiskerne havde fredag besøg af DFs Rene Christensen, som bakker op om fiskerne og ønsker at udskyde ikrafttrædelsen af beslutningen om kamera

Flere Læsø-fartøjer er nu udpeget til at skulle have kameraovervågning ombord. En beslutning, som fiskerne er dybt frustrerede over – og som fredag fik Dansk Folkepartis fiskeriordfører Rene Christensen til at kigge forbi Kattegat-øen.

Her mødtes han med formand for Læsø Fiskeriforening, Brian Valentin, bestyrelsesformand i Læsø Fiskeindustri, Gregers Jacobsen, Læsøs borgmester Karsten Nielsen og formand for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen.   

Rene Christensen har tidligere påpeget, at kameraovervågning er at skyde gråspurve med kanoner. Ifølge www.ditoverblik.dk mener han, at fiskerne i forvejen gør, hvad de kan, for at begrænse bifangster. Der kunne man sagtens nøjes med en mindre indgribende kontrol end kamera.

– Jeg fik lejlighed til at se de fangstredskaber der fiskes med, det er selektive redskaber, men der kan selvfølgelig stadig komme en enkelt torsk med. Vi havde en rigtig god dag, hvor vi fik lejlighed til at tale om muligheder for fremtiden. DF og jeg står tilbage med, at det er nødvendigt at udskyde ikrafttrædelsen af den beslutning, som Regeringen og EU har taget, således at kontrollen kan ske på en forsvarlig måde, sagde Rene Christensen.

Og det er ikke med kamera! At det i det hele taget er endt med kameraovervågning overrasker Rene Christensen. Til decembers kvoteforhandlinger havde ministeren fået mandat til elektronisk monitorering, men ordføreren havde ikke forestillet sig, at det blev kameraovervågning:

– Det var bestemt ikke det, der stod først på listen. Desværre har ministeren ikke været til at hugge eller stikke i siden. Han har heller ikke været villig til at prøve at genforhandle det i EU-systemet.

 

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...