Danmarks Fiskeriforening har ikke sagt god for kameraovervågning – punktum

Fiskeriministerens udtalelse om, at Danmarks Fiskeriforening har accepteret kamera om bord, må bero på en misforståelse

Danmarks Fiskeriforening har aldrig bifaldet kamera om bord på fiskefartøjer i Kattegat.

Det kom ellers frem i dag i en udsendelse på P4 Nordjylland, hvor fiskeriminister Mogens Jensen kom med meldingen om, at Danmarks Fiskeriforening har sagt god for kamera om bord på fiskefartøjer i Kattegat.

– Jeg kan sige det helt klart: Ministerens udtalelse må bero på en misforståelse! Danmarks Fiskeriforening har aldrig udtalt sig støttende eller accepteret kamera-projektet i Kattegat, siger formanden for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen.

– Danmarks Fiskeriforening har fra dag ét været modstander af kamera. Så sent som i dag, hvor Fiskeristyrelsen har sendt brev til de 15 første fartøjer, der er udpeget til at være med i kamera-projektet, har vi fra Danmarks Fiskeriforenings side sendt et åbent brev til de pågældende fiskere, hvor vi kommer med vores modargumenter for løsningen med kamera, siger Svend-Erik Andersen.

Læs det åbne brev her

 

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort sit regnskab for 2023, og tallene taler deres tydelige...

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort...