DFPO planlægger - en anderledes - generalforsamling

29. maj er der generalforsamling i Danmarks Fiskeriforening, og det kan blive med skriftlig beretning og skriftlig afstemning
12 maj 2020

Festen er aflyst og lokalerne afbestilt. Men bare rolig, der bliver stadig en generalforsamling.

Danmarks Fiskeriforening holder nemlig fast i, at der d. 29. maj skal være generalforsamling, men på grund af corona-krisen og forsamlingsforbuddet, så bliver det på anden vis, end man havde forventet og håbet.

- Vi vil selvfølgelig helst samle fiskerne, men d. 29. maj gælder forsamlingsforbuddet på 10 personer fortsat, og det vil vi respektere. Så vi må tænke nyt. Vi holder stadig fast i datoen for generalforsamlingen, men afviklingen bliver nødvendigvis anderledes i år, siger Ivan Krarup Jensen, underdirektør i Danmarks Fiskeriforening.

Der ligger et oplæg, som bestyrelsen i Danmarks Fiskeriforening skal tage stilling til på bestyrelsesmødet 14. maj.

 

På skrift og Skype

Hvis bestyrelsen beslutter sig for at følge oplægget, så vil generalforsamlingen blive afviklet i skriftlig proces frem til den 29. maj og med mulighed for en kort og teknisk generalforsamling på SKYPE den 29. maj 2020.

Nærmere omkring afviklingen af generalforsamlingen vil der blive orienteret om efter bestyrelsesmødet 14. maj.

 

Hvorfor ikke udskyde?

Følges denne form, så må du også vinke farvel til den sædvanlige store debat med indlæg fra gæster, som generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening plejer at invitere til.

Man kunne derfor indvende, at det var bedre at vente med generalforsamling til, corona-situationen er på rette køl.

- Men hvem ved, hvor længe vi så skal vente? Hvis vi udskyder til efter 8. juni, kan vi måske mødes 30-50 mennesker – det er stadig få, og det er stadig uvist, hvornår man vil kunne mødes endnu flere. Venter vi til efteråret, risikerer vi måske at løbe ind i en ny smittebølge med deraf følgende restriktioner. Så i stedet for at risikere at vente forgæves, så holder vi fast i datoen, forklarer Ivan Krarup Jensen.

Danmarks Fiskeriforening håber at kunne fortsætte arbejdet med det planlagte seminar for lokalforeningernes bestyrelse i september måned, og der give medlemmer og gæster rig lejlighed til at debattere dansk fiskeri.

Læs mere om:

Flere Nyheder