Flere tobis-kvoter på vej

De danske tobis-fiskere kan se frem til at fiske op til 10 procent flere tobis i år. Flertal i Folketinget har givet tilladelse til at udnytte fleksmulighed

Et bredt flertal i Folketinget er netop blevet enige om at give de danske fiskere mulighed for at fiske op til 10 procent ud over årets TAC for tobis. Det bliver så modregnet næste års TAC for tobis, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Det er det gode tobisfiskeri – især i område 2, der har fået fiskeriorganisationerne til at søge om at udnytte mulighederne optimalt. 

– Jeg er glad for, at et bredt flertal af Folketingets partier står sammen om at give fiskerierhvervet denne mulighed for at fiske op til 10 procent ud over dette år kvoter. På den her måde optimerer vi tobisfiskeriet i år uden at gå på kompromis med den biologiske rådgivning, siger fødevareminister Mogens Jensen. 

Tobisfiskeriet begyndte den 1. april og er attraktivt for flere typer fartøjer, da det ikke er påvirket af de generelt vigende afsætningsmuligheder som følge af corona-krisen. Det vil f.eks. være attraktivt for fartøjer, der normalt fisker efter jomfruhummer midlertidigt at omlægge fiskeriet til tobis.

– Corona-krisen har betydet en markant tilbagegang for afsætningsmulighederne og dermed faldende priser for en række arter, der er vigtige for dansk fiskeri. Det er ikke tilfældet for tobis, der afsættes til fiskemelsindustrien, og derfor kan komme et trængt erhverv til undsætning, siger Mogens Jensen. 


Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...