Videohilsen fra ministeren

Fiskeriministeren havde sendt en videohilsen til generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening
af Claus Kirkegaard
29 maj 2020

Mange ting var anderledes på dagens generalforsamling i Danmarks Fiskeriforening.

Fiskeriministeren er normalt inviteret med til generalforsamlingen, og det var også tilfældet i år. 

På grund af corona-situationen blev det ikke til et personligt fremmøde fra fiskeriminister Mogens Jensen, men han havde sendt en videohilsen til Danmarks Fiskeriforening og de danske fiskere.

Her kom han blandt andet ind på, at der er nok at arbejde med for erhvervet og ministerium. Og han takkede for det gode samarbejde det forgangne år.

- Og så er det et godt tobisår - og det vil I gerne udnytte bedst muligt. Det har jeg fuld forståelse for, og derfor har jeg også forsøgt at samle flest mulige mængder sammen hurtigst muligt inden for reglerne. Og jeg ved, at der er gang i uddelingen af mængderne. Embedsmændene har også forsøgt at bytte kvoter med andre EU-medlemslande, Storbritannien og Norge, men det har desværre været forgæves, lød det fra Mogens Jensen.

Arbejdet med fremtiden for fiskeriet i Østersøen berørte ministeren også i sin videohilsen.

- Vi skal have færdiggjort en handlingsplan for fremtidens fiskeri i østersøen. Et arbejde, som I også er meget involveret i.

Bæredygtigt og klimavenligt fiskeri

I sin videohilsen nævnte ministeren også den grønne dagsorden og et bæredygtigt og miljøvenligt fiskeri.

- Vi skal arbejde videre med fiskeriets bidrag til den grønne dagsorden. Det er et arbejde, der foregår på mange fronter, og som jeg er overbevist om, dansk fiskeri kan få gode fordele ud af. For aldrig har efterspørgslen efter bæredygtige og klimavenlige fødevarer været større end nu - og her har fiskeriet rigtig meget at byde ind med. Der er en masse gode historier, som vi sammen skal fortælle. Og her vil jeg også rette en stor ros til jeres arbejde med MSC-certificering. Jeg håber også, I vil tage godt imod det mærke for skånsomt fanget fisk, som jeg lancerer i efteråret.

Kamera!

Et af de steder, hvor der er størst uenighed mellem fiskerne, fiskerierhvervet og ministeren er på området omkring kameraovervågning. Et samlet fiskerierhverv er stor modstander af det. 

Fiskeriministeren kom kort ind på kamera i sin videohilsen, da han talte om kontrol og regelværket.

- Endelig skal vi sikre, at kontrol og regelværk er effektivt og smart. Kameramonitorering skal kunne erstatte komplicerede regler for f.eks. redskaber og give den enkelte fisker mere frihed. De regler, der er nødvendige at have, skal være så enkle som muligt. Derfor har jeg sat gang i et større oprydningsarbejde af reguleringsbekendtgørelsen som har vokset sig alt for stor.

 

Flere Nyheder