Brugte fiskeredskaber kan genbruges til plastikkasser

En Sjællands virksomhed har fundet en alternativ måde at anvende gamle fiskeredskaber på.

Der er alt mulig grund til at kigge nærmere på hvordan man kan genbruge materialer i disse tider, hvor bæredygtige løsninger står højt på hele samfundets ønskeseddel. Også udtjente fiskeredskaber som trawl og reb. 

Hos Schoeller Plast i Nr. Jernløse har man for nyligt afsluttet et forsøg, der kort beskrevet, handler om, at gamle fiskeredskaber omdannes til plastikkasser. Disse plastikkasser kan så efterfølgende bruges til at transport og fragt af fødevarer. 

Gennem årtier har den sjællandske virksomhed opkøbt gamle øl og sodavandskasser og genbrugt materialet til at producere nye kasser. Men de seneste år, har man kigget efter alternativer til øl-og sodavandskasserne. Og her kommer fiskeredskaberne ind i billedet.

For i Rom nær Lemvig ligger virksomheden Plastix. Hos Plastix har man gennem flere år opkøbt brugte fiskeredskaber, og omdannet disse til plastikgranulat, der efterfølgende kan bruges til at skabe nye produkter. Og dette plastikgranulat har Scoeller Plast nu med succes omdannet til nye kasser.
På nuværende tidspunkt kan man bruge helt op til 75% af det plastikgranulat, der stammer fra fiskeredskaberne, når man producerer en ny kasse.