Stor fremgang for sperling

Sperlingbestanden i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat er i fremgang. Rådgivningen er steget med 50 procent

Fra 1. november 2020 til 31. oktober 2021 kan der i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat fiskes 254.038 tons sperling.

Det er resultatet af den rådgivning på sperling, som ICES – Det Internationale Havundersøgelsesråd – har offentliggjort i dag på sin hjemmeside. 

Det er en stigning i forhold til sidste års rådgivning, som lød på 167.105 tons for samme områder.

– Det er tilfredsstillende at se, at bestanden er i fremgang og at rådgivningen dermed er steget til lidt over 254.000 tons, siger Jesper Juul Larsen, formand for IP-udvalget i Danmarks Fiskeriforenings bestyrelse.

Nu er det så med at krydse fingre for, at EU og Storbritannien kommer frem til en fornuftig aftale, så fiskerne kan få lov til at fiske på de mange sperling.

– Vi håber, at vi får lov til at fiske på dem i forhold til Brexit. Vi har i hvert fald brug for det, for dansk fiskeri har store udfordringer i øjeblikket, siger Jesper Juul Larsen.

Selv om rådgivningen er for Nordsøen, Skagerrak og Kattegat, har fiskerne fanget størstedelen af sperling i Nordsøen. 

– Men der har også været et godt fiskeri i Skagerrak i år, og det håber vi naturligvis på fortsætter, så vi også kan få et godt fiskeri der fremadrettet, siger Jesper Juul Larsen.

Senere i oktober måned skal Ministerrådet så fastlægge den egentlige kvote, som altså er gældende fra 1. november 2020 til 31. oktober 2021.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...