Hastemøde i Strandby: Kamera er lige rundt om hjørnet

Lørdag var der møde i Strandby mellem Danmarks Fiskeriforening og de 14 udvalgte fartøjer til kameraprojekt
af Rasmus Sproegel
22 sep 2020

Nu bliver det snart alvor. Fiskeriministeriets kameraprojektet i Kattegat er rykket så tæt på, at efter planen vil de udvalgte snart få formel besked om deres deltagelse i kameraprojektet.

Der var derfor i lørdags indkaldt til møde i Strandby mellem Danmarks Fiskeriforening PO og de udvalgte til regeringens kameraprojekt.

Til trods for at Danmarks Fiskeriforening og de 14 udvalgte fiskere har kæmpet imod kamera med næb og klør, har de politiske vinde ikke ændret sig. Et flertal i Folketinget ønsker fortsat projektet. Selvom flere end 26.00 danskere har erklæret deres modstand. Selvom det er dokumenteret, at der er mangler i det juridiske grundlag. Og selvom erhvervet fra dag et har kæmpet imod. Derfor mødtes Danmarks Fiskeriforening med de udvalgte for at drøfte, hvad der skal ske i den kommende tid, og hvordan erhvervet skal forholde sig nu, hvor kameraovervågningen er lige om hjørnet.

Mødet havde bred deltagelse fra de lokale fiskeriforeninger omkring Kattegat, og der var en god debat om, hvordan fiskerierhvervet bedst kan håndtere kameraprojektet. Der var bred støtte til de udvalgte fartøjer og et ønske om at stå sammen. Kameraovervågning er en alvorlig sag, hvilket alle i dansk fiskeri har en klar holdning til både skaber mistillid til dansk fiskeri og indebærer en indtrængen på den enkeltes ejendom. Derfor var fremmødet stort såvel som modstanden mod regeringens projekt med tvungen kameraovervågning på udvalgte fartøjer.

Det er sikkert og vidst, at vi ikke har hørt det sidste i den sag. Og Fiskeri Tidende vil naturligvis følge sagen tæt.

Flere Nyheder