Mine på Hanstholm Havn - nu er den sprængt

Udenlandsk fartøj landede onsdag en mine, og en række bygninger blev evakueret
af Line Dalgaard Jensen
17 jun 2021

Onsdag gik bølgerne højt på havnen i Hanstholm. Et hollandsk fiskefartøj fandt en mine og læssede den af på havnene - og det fik politiet til at afspærre og evakuere ca. 40 bygninger.

I flere timer opfordrede politiet til, at alle holdt sig på behørig afstand af havnen, indtil de atter havde fået bragt minen væk. Søværnet vurderede, at der var tale om en mine fra anden verdenskrig på 227 kilo, og at den havde en funktionsdygtig sprængladning og detonator. 

Derfor skulle den sejles ud og springes under under vand.

 

Mine sprængt

Og det blev den så sent onsdag. 

Først blev afspærringerne ophævet, da dykkere sejlede ud med den. Her detonerede Søværnets Minørtjeneste minen i Vigsø Bugt fem kilometer fra kysten. En flot og professionel indsats fra ekspertberedskaberne og et stærkt samarbejde med de lokale. 

- De har virkelig været nemme at samarbejde med og fortjener stor tak. De har uden brok og besvær fulgt myndighedernes anvisninger og var effektive i forbindelse med evakueringen. Det betyder jo rigtig meget, at vi hurtigt får ryddet området og får arbejdsro til opgaven, siger Michael Leander, politiassistent og indsatsleder ved Midt- og Vestjyllands Politi.

 

Politiet undersøger forløbet

Normalt vil farligt gods som en mine blive læsset af længere ude på havnen, men det er altså ikke sket i dette tilfælde.

Midt- og Vestjyllands Politi er i gang med at undersøge forløbet og skal have klarlagt, om der er begået noget strafbart.

Flere Nyheder