Opbakning til fiskeriet i Hanstholm

Fiskerne kæmper ikke alene, det stod klart efter fredagens generalforsamling i Hanstholm

Da Hanstholm Fiskeriforening fredag afholdt deres årlige generalforsamling, var der stor opbakning til fiskerne fra både lokale politikere og repræsentanter fra erhvervslivet. Og det var faktisk helt tydeligt, for alle der var til stede, at i Hanstholm kæmper fiskerne langt fra alene.

Fiskeriordfører Bjarne Laustsen, Borgmester Ulla Vestergaard og havnens direktør konstaterede alle, at man tager udfordringerne i dansk fiskeri meget seriøst, og at man vil arbejde aktivt for en positiv udvikling af fiskeriet i Hanstholm. Der pusles derfor også med nye initiativer, der kan skabe udvikling i fiskerisektoren og medvirke til at styrke fortællingen om et bæredygtigt dansk fiskeri.

For selvom det sidste år har været et år, hvor frustration og udfordringer har været det, der primært tales om på kajen, så er der stadig meget positivt at fortælle om dansk fiskeri. Og heldigvis ser man også en positiv udvikling i priserne på fisk, nu hvor det sydeuropæiske marked igen er åbnet.

 

Lad os fokusere på det positive

Formand for Hanstholm Fiskeriforening opfordrede i sin tale medlemmerne af foreningen til fortsat at fokusere på de positive fortællinger, der også er i fiskeriet. For det er vigtigt for fiskeriets udvikling, at man ikke udelukkende fokuserer på det negative.

– Vi skal huske også at fortælle de gode historier, der findes. Det vil de unge mennesker helt sikkert sætte pris på, når de skal vælge en levevej. For det bliver som bekendt de unge, der skal bære erhvervet videre. Jeg er ikke naiv. Jeg har kendt fiskeriet i mange år, og der har altid været udfordringer. Der er udfordringer nu, og der vil komme udfordringer i fremtiden. Jeg tror på der er lys forenden af tunnelen, lød det fra Jan Nicolai Hansen, der indledte generalforsamlingen med følgende ordsprog: Den der i fremtiden kun ser fortiden, får ingen fremtid!

Flemming Nielsen valgt som æresmedlem

Generalforsamlingen gav også anledning til, at udnævne et æresmedlem i Hanstholm Fiskeriforening. Valget faldt på Flemming Nielsen, og Jan N. Hansen begrundede udnævnelsen med følgende:

– Flemming, du kom til Hanstholm, som ganske ung fisker fra Røsnæs og blev medlem af Hanstholm Fiskeriforening i 1972.
Du har været med til udvikle fiskeriet i Hanstholm, du har været førende indenfor udvikling af selektive fiskeredskaber i Hanstholm. Da du sammen med Dan byggede den ny Borkumrif i 2000, var I med til vise vejen for nye effektive fartøjer. Ja selv Harald Jensen fik øjnene op for udviklingen. I begyndte at søpakke som de første i Hanstholm, andre fulgte efter, og det har givet en stor værdiforøgelse til fiskerierhvervet. 
Flemming, du har været bestyrelsesmedlem og næstformand i vores forening, og du har været med til at udvikle den bæredygtighed, som vi i dag står for i Hanstholm. Du har lavet generationsskifte i Borkumrif, så den stadig fisker fra Hanstholm, og dermed vist vejen for de unge. Du er stadig super aktiv som mentor for Borkumrif og også aktiv fisker ombord på HM 147 Borkum, som du driver sammen med Klemme. Jeg er derfor også meget beæret over at få lov at overrække dig dette diplom, sagde Jan N. Hansen.

Miljøminister i skudlinjen: Politikere kræver svar på Cheminova-forurening

Flere medlemmer af Folketinget har indkaldt miljøminister Magnus Heunicke til åbent samråd tirsdag 28. maj i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg for at få ministeren...

Miljøminister i skudlinjen: Politikere kræver svar på Cheminova-forurening

Flere medlemmer af Folketinget har indkaldt miljøminister Magnus Heunicke til åbent samråd tirsdag 28. maj...