Vindmøllepark rammer også Hundested-fiskerne

Placeringen af havvindmølleparken ved Hesselø har også konsekvenser for fiskerne i Hundested

Foto: Fiskeri Tidende

Placeringen af havvindmølleparken ved Hesselø har været genstand for heftig kritik fra Gilleleje-fiskerne. 

De er dog ikke de eneste fiskere, der bliver ramt af den nye havvindmøllepark.

– Vi bliver lige så hårdt ramt som Gilleleje. Det bliver urentablelt at drive fiskeri fra Hundested. Vi har i forvejen et kæmpe område i Kattegat, vi skal sejle udenom, og nu kommer der et til, siger Steen Jørgensen, formand for Hundested Fiskeriforening ifølge Nordvestnyt.

Fiskeriet efter jomfruhummer er altafgørende for fiskerihavne som Gilleleje og Hundested. Derfor får det uden tvivl betydning, når man har valgt at placere havvindmølleparken, hvor der historisk har været et godt jomfruhummerfiskeri.

-Jeg har ikke noget imod, at man laver vindmøller. Det er positivt med grøn strøm, men uheldigt, at de sætter møllerne der, hvor jeg skal fiske. Man kan sagtens anvise andre havområder i Kattegat, hvor vi ikke fisker, siger Steen Jørgensen.

Han peger på, at man kunne placere havmølleparken lidt tættere på Hesselø, ved Lysgrunden nord for øen, hvor møllerne kan sættes på hver side af den rende, hvor der fiskes.

Stort fremmøde til generalforsamlingen i Bønnerup Fiskeriforening

Det var en generalforsamling udover det sædvanlige i Bønnerup Fiskeriforening i lørdags, da det ikke kun var formanden, som endte med at forlade foreningen...

Stort fremmøde til generalforsamlingen i Bønnerup Fiskeriforening

Det var en generalforsamling udover det sædvanlige i Bønnerup Fiskeriforening i lørdags, da det ikke...