HM 95 August er nu døbt

Nyt fiskefartøj til dansk fiskeri. Trods corona fandt en lille dåb sted i sidste uge

Normalt når en nybygning står færdig, bliver der inviteret til den helt store skibsdåb med masser af nysgerrige, taler og godt til ganen. Og naturligvis den traditionelle dåb, hvor fartøjet bliver navngivet, hvorefter en champagneflaske smadres mod stævnen.

Sådan var det desværre ikke for brødrene René og Morten Olsen, der torsdag d. 4. marts holdt dåb for deres nybygning HM 95 August hos Jobi Værft i Strandby. Her blev det kun værft og besætning, der overværede dåben.

Til gengæld er fartøjet bygget helt efter brødrenes hoved. Og det har været en vigtig del af det at bygge nyt.

– At bygge nyt har været en drøm i mange år. Det tror jeg da alle fiskere drømmer om. Noget af det vigtigste har været, at vi selv har kunnet bestemme, hvordan den skal indrettes. Vi har arbejdet på at få nogle gode arbejdsforhold om bord. Samt nogle gode forhold for besætningen med gode lukafer. Det er jo en lille båd, men så er det også bare endnu vigtigere, at forholdene er i orden, siger René Olsen.

Den nye HM 95 August er en kombineret garn- og snurrevodsbåd. Den er, som sagt, bygget på Jobi Værft i Strandby, men får hjemme i Hanstholm, hvor de fiskere holder til. 

Stort tillykke!

Mulighed for år til år fleksibilitet

Meddelelse om straksregulering nr. 12 - 2024 om mulighed for år til år fleksibilitet på fartøjsniveau fra 2023 til 2024 og for 2025 til...

Mulighed for år til år fleksibilitet

Meddelelse om straksregulering nr. 12 - 2024 om mulighed for år til år fleksibilitet på...