Fiskeri
HM 95 August er nu døbt

HM 95 August er nu døbt

Nyt fiskefartøj til dansk fiskeri. Trods corona fandt en lille dåb sted i sidste uge
af Claus Kirkegaard
09 mar 2021
Nyt fiskefartøj til dansk fiskeri. Trods corona fandt en lille dåb sted i sidste uge
af Claus Kirkegaard
09 mar 2021
Der var ikke fyldt op på kajen ved Jobi Værft som normalt, når der bliver afholdt skibsdåb. Men traditionen tro blev der knust en flaske champagne mod stævnen for at fuldbyrde dåben.

Normalt når en nybygning står færdig, bliver der inviteret til den helt store skibsdåb med masser af nysgerrige, taler og godt til ganen. Og naturligvis den traditionelle dåb, hvor fartøjet bliver navngivet, hvorefter en champagneflaske smadres mod stævnen.

Sådan var det desværre ikke for brødrene René og Morten Olsen, der torsdag d. 4. marts holdt dåb for deres nybygning HM 95 August hos Jobi Værft i Strandby. Her blev det kun værft og besætning, der overværede dåben.

Til gengæld er fartøjet bygget helt efter brødrenes hoved. Og det har været en vigtig del af det at bygge nyt.

- At bygge nyt har været en drøm i mange år. Det tror jeg da alle fiskere drømmer om. Noget af det vigtigste har været, at vi selv har kunnet bestemme, hvordan den skal indrettes. Vi har arbejdet på at få nogle gode arbejdsforhold om bord. Samt nogle gode forhold for besætningen med gode lukafer. Det er jo en lille båd, men så er det også bare endnu vigtigere, at forholdene er i orden, siger René Olsen.

Den nye HM 95 August er en kombineret garn- og snurrevodsbåd. Den er, som sagt, bygget på Jobi Værft i Strandby, men får hjemme i Hanstholm, hvor de fiskere holder til. 

Stort tillykke!

Fakta: 

Nybygningsnr:

118

Skibstype:

Kombineret Garn og vod

Længde OA:

16,95 Meter

Bredde:

6,5 Meter

Tonnage(1969):

113GT

Hovedmotor:

Scania DI16 221kW

Hjælpemotor:

SISU GAS 3-07 48kW

Bovpropeller:

Hundested FT2V

Reduktionsgear:

Hundested CPG38

Styremaskine:

Scansteering MT1000

Spilpakke:

Kynde og Toft

Læs mere om:

Flere Nyheder