Esbjerg-skipper blæst bagover af interesse for stillingsopslag

Fiskeskipper Niklas Davidsen fik sig en overraskelse, da han søgte efter en ny lærling

Der er ingen i Esbjerg, der gider at være fiskere – det er slut med fiskeriet her.

Sådan har påstandene ofte lydt om den legendariske fiskerby. Ikke desto mindre så viser en lille sjov historie, at der bestemt stadig er interesse for erhvervet. Det skriver Jydske Vestkysten.

Fiskeskipper Niklas Davidsen, som fisker fra Esbjerg, søgte forleden efter en ny lærling. Den 30-årige fiskeskipper slog jobopslaget op på Facebook, og i løbet af meget kort tid blev han blæst bagover.

– Jeg nåede knap nok at lægge telefonen fra mig, og efter kort tid måtte jeg skrive, at stillingen var besat. Det er helt vildt overraskende og positivt i et arbejdsmarked, hvor der i forvejen er meget lav ledighed, fortæller Niklas Davidsen til Jydske Vestkysten.

Han oplever ellers ikke, at folk står i kø for at komme ind i erhvervet. Det er en skam, mener den unge fisker, for der er masser af frihed og en god løn at hente i fiskeriet. Selv er Niklas Davidsen uddannet vodbinder. Han sejlede i et par år med et andet fiskefartøj, men som 25-årig greb han chancen og blev selvstændig.

Den nye mand skal være med i 14 dage, hvor han er på prøve. Niklas Davidsen håber, at de mange interesserede vil forsøge sig hos nogle af hans kollegaer. For der må meget gerne komme flere og især unge ind i Esbjergs fiskeri.