Esbjerg-skipper blæst bagover af interesse for stillingsopslag

Fiskeskipper Niklas Davidsen fik sig en overraskelse, da han søgte efter en ny lærling
af Line Dalgaard Jensen
15 aug 2022

Der er ingen i Esbjerg, der gider at være fiskere – det er slut med fiskeriet her.

Sådan har påstandene ofte lydt om den legendariske fiskerby. Ikke desto mindre så viser en lille sjov historie, at der bestemt stadig er interesse for erhvervet. Det skriver Jydske Vestkysten.

Fiskeskipper Niklas Davidsen, som fisker fra Esbjerg, søgte forleden efter en ny lærling. Den 30-årige fiskeskipper slog jobopslaget op på Facebook, og i løbet af meget kort tid blev han blæst bagover.

- Jeg nåede knap nok at lægge telefonen fra mig, og efter kort tid måtte jeg skrive, at stillingen var besat. Det er helt vildt overraskende og positivt i et arbejdsmarked, hvor der i forvejen er meget lav ledighed, fortæller Niklas Davidsen til Jydske Vestkysten.

Han oplever ellers ikke, at folk står i kø for at komme ind i erhvervet. Det er en skam, mener den unge fisker, for der er masser af frihed og en god løn at hente i fiskeriet. Selv er Niklas Davidsen uddannet vodbinder. Han sejlede i et par år med et andet fiskefartøj, men som 25-årig greb han chancen og blev selvstændig.

Den nye mand skal være med i 14 dage, hvor han er på prøve. Niklas Davidsen håber, at de mange interesserede vil forsøge sig hos nogle af hans kollegaer. For der må meget gerne komme flere og især unge ind i Esbjergs fiskeri.

Det populære jobopslag

Her er opslaget fra Facebook. Stillingen er besat:

Fisker lærling søges.
Hej vi søger unge mennesker der kunne være interesseret i at arbejde på havet.
Danmarks bedste lærlinge løn...
Du skal have gå på mod. Og være positiv indstillet.
Vi tilbyder.
Gode arbejds forhold. Hvor du kommer til at arbejde med alt fra at passe motor, sejle skibet, lave fiske grejer, lave mad. Og meget mere.
Man arbejder på havet ca 120-150 dage på havet. Og har dermed en masse frihed.
Hvis i unge mennesker kunne være interesseret i at høre nærmere. Så skriv pb
Mvh. Niklas

Læs mere om:

Flere Nyheder