Henning Kjeldsen skal sælge ud af sine kvoter

Fiskeristyrelsen har bedt Henning Kjeldsen om at sælge ud af sine kvoter, da nye regler fra 2021 øger hans kvoteandele
af Louise Svane Pedersen
06 dec 2022

Det var ikke ulovligt, da Henning Kjeldsen knyttede nogle yngre fiskere til et netværk, han havde finansieret med trecifret millionbeløb.  Det har han rettens ord for, da han i november blev frikendt ved Landsretten i Viborg.

Alligevel skal han nu sælge ud sine kvoter eller få indfriet sine lån, da hans aktiviteter som bank kommer i karambolage med kvotereglerne, der blev justeret ved en lovændring i 2021. Det skriver nordjyske.dk.

Med lovændringen blev der nemlig indført B-kvoter på de eksisterende kvoter. Det betyder helt konkret at fiskere og fiskeriselskaber skal indberette til myndighederne, hvis der bliver lånt penge ud eller der stilles sikkerhed for lån i andre selskaber. Pengebeløbet omregnes af myndighederne til fiktive fiskekvoter, og denne ”kvote” bliver så langt på udlåners samlede kvoteandel.

Fordi Henning Kjeldsen har lånt en del penge ud til de yngre fiskere, så er hans samlede kvoteandel, inkl. B-kvoter, vokset så meget, at der nu skal reduceres i mængden, hvis han skal overholde lovgivningen. Indtil der bliver solgt ud/indfriet lån så kan Henning Kjeldsen ikke investere i nye kvoter.

Flere Nyheder