Udbrændt Rømø-fartøj bragt hjem i havn

Efter storstilet redningsaktion af HV 18 Freja med helikopter, brandvæsen og redningsstation er der nu ro på på Rømø

Alle har det godt, og branden på HV 18 Freja er slukket – og fartøjet bragt i havn.

Det står klart her et par dage efter den dramatiske ulykke på Rømø, ifølge Forsvaret og Rømø Redningsstation.

Det hele begyndte mandag morgen kl. 6. Her observerede en kone til en af Rømø Redningsstations redningsmænd, at der var nødraketter i luften nord for Rømø. JRCC blev alarmeret og meldingen lød på et brændende skib.

– Så vi pakkede pumpeudstyr og brandgrej og afgik mod Juvredyb, oplyser redningsstationen på deres Facebook side.

 

To personer i god behold

Også en redningshelikopter blev sendt afsted. Men inden den nåede frem oplyste anmelder, at der var en redningsflåde i vandet, og kort efter blev der observeret 2 personer i land, og der var ikke andre personer ombord. 

Begge personer blev tilset af læge fra redningshelikopter, og det blev heldigvis vurderet, at der ikke var behov for yderligere lægelig behandling.  

 

Branden blusser op

Tilbage til fartøjet og branden. Da redningsfolkene ankom, lå skibet tørt på en sandbanke, og det var ca 200 meter fra sejlrenden – og brændte let. Dog blussede branden op, og styrehuset brændte ned.

– Da vi ikke havde slanger nok med til at nå skibet og vi ingen røgdykkerudstyr havde – blev det besluttet af indsatsledelsen, at vi skulle bringe brandfolk fra Rømø Friv. Brandværn til skibet. Vi sejlede atter til Havneby for at refuele og hente brandfolk og udstyr, fortæller Rømø Redningsstation, der derefter fik branden under kontrol og slukket flere flammer.

 

Hjem til Havneby

Nu gjaldt det så om at få HV 18 Freja hjem i havnen.

Efter de fik slukket endnu flere flammer og gjort fartøjet fri, slæbte redningsfolkene båden hen til en lokal trawler, som skulle hjælpe helt i land.

Desværre sprang slæbet nord for Hundehullet. Så redningsfolkene måtte på banen igen, genetablere slæbet og fulgte dem nu det sidste stykke. Her satte beredskabsstyrelsen flydespærringer rundt om HV 18 Freja.

Skibets brændstoftanke blev desuden konstateret intakte, og der var ikke konstateret olieudslip.

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0 procent af den maksimalt tilladte fangst

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0...