Venstre kræver brændstofhjælp til fiskerne

Danmark bliver nødt til at kompensere fiskerne, ligesom man har gjort i Frankrig, Holland og Tyskland, mener Venstre.
af Svend Boye Thomsen
22 jun 2022

Fiskeriminister Rasmus Prehn (S) må komme de danske fiskere til undsætning. 

Sådan lyder det nu fra Venstre, fordi dansk fiskeri befinder sig i en situation, hvor de tårnhøje priser på brændstof tvinger fiskerne til at ligge til kaj. 

Venstres folketingsmedlem i Ringkøbing-Skjern Kredsen, Mads Fuglede, var tirsdag på besøg hos fiskeskipper Jan Mathiasen, der har fartøjet RI 433 Emmalie i Hvide Sande. 

Jan Mathiasen er en af de ramte fiskere. Han har ligget til kaj i 18 dage, og han har nu været tvunget til at fritstille sin besætning. 

- Der findes nogle fondsmidler, som i forvejen er afsat til fiskeriet. Dem foreslår vi i Venstre, at man bruger på brændstoftilskud til fiskerne, så vi kan holde liv i erhvervet, sagde Mads Fuglede under besøget. 

- Det er en helt ekstraordinær situation, hvor vi risikerer at miste store dele af erhvervet, sagde han. 

Mads Fuglede konstaterede, at man i Frankrig, Holland og Tyskland har valgt at kompensere fiskerne for de ekstraordinært høje priser på brændstof. 

- Vi vil i Venstre presse på for, at der sker noget meget hurtigt, men jeg kan godt være bange for, at vi har en minister, der ikke har noget problem med, at erhvervet afvikles, sagde han. 

Læs mere om:

Flere Nyheder