Kommissionen og medlemslandene bør hjælpe erhvervet

Europæiske fiskeriorganisationer opfordrer EU-Kommissionen til at hjælpe et trængt erhverv

EAPO – Sammenslutningen af europæiske Producentorganisationer og Europeche – den europæiske paraplyorganisation for fiskeriorganisationer i Europa – har i fællesskab sendt et brev til EU-Kommissær Virginijus Sinkevičius, hvor de opfordrer til, at EU-Kommissionen kommer det trængte fiskerierhverv i Europa til hjælp.

Det er et erhverv, der er under et hårdt økonomisk pres pga. Brexit, corona, og ikke mindst den voldsomme stigning på brændstof- og energipriser oven på Ruslands invasion af Ukraine.

De nuværende brændstofpriser holder mange europæiske fiskefartøjer i havn, da det er for dyrt at sejle på fiskeri, hvilket igen får indflydelse på den europæiske produktion af sunde fødevarer, som fisk og skaldyr.

Organisationerne opfordrer desuden EU-Kommissionen om at tilskynde medlemsstaterne at vedtage yderligere foranstaltninger, der kan være med til at hjælpe et kriseramt erhverv.

Foranstaltningerne kunne være nedsættelse af sociale bidrag, suspension af fiskeauktionsafgifter, forlængelse af COVID-lån eller suspension/nedsættelse af moms på fisk og skaldyr.