Ulovlige garn konfiskeret af Havternen

Ulovligt markerede garn ved indsejlingen til Odense Fjord er blevet konfiskeret af Fiskerikontrollen

Foto: Arkivfoto

Efter en anmeldelse om ulovlige garn ved indsejlingen til Odense Fjord og Dalby Bugt, sendte Fiskeristyrelsen kontrolskibet Havternen afsted for at undersøge forholdene.

Da Havternen tidligere på ugen nåede frem til de anmeldte lokaliteter, blev der fundet en stor mængde garn. Ved nærmere øjesyn viste det sig, at vagerne var mærket med gamle erhvervsfartøjsnumre fra et fiskefartøj, der ikke længere er i drift. Det skriver FiskerBladet.

Der er klare regler, der siger, at fiskeredskaber skal være markeret korrekt, og derfor bjergede fiskerikontrollørerne de ulovlige redskaber.

– Da vi nåede frem til indsejlingen til Odense Fjord kunne vi straks konstatere, at der ganske rigtigt var sat en stor mængde garn, som det fremgik af anmeldelsen. Ved den rutinemæssige kontrol af mærkningen på vagerne viste det sig, at fartøjsnumrene var ugyldige, da de tilhørte et fartøj, der ikke længere er aktivt, lyder det fra skibsfører Jesper Herning Karlsen.

Det var ikke kun mærkningen af fiskeredskaberne, der var ulovlig. Der var også sat for mange redskaber.

– Ifølge reglerne skal alle redskaber være mærket korrekt med gyldige numre, så vi bjærgede derfor 5 sæt redskaber med i alt 36 garn på ca. 100 meter stykket. Er garnene sat af en fritidsfisker, er reglerne for, hvor mange garn man må fiske med, ligeledes overtrådt. Ifølge reglerne må en fritidsfisker nemlig kun fiske med 3 garn ad gangen med en samlet længde på 135 meter,” siger siger Jesper Herning Karlsen.

De ulovlige garn er nu taget i bevaring af Fiskeristyrelsen, og ejeren kan se frem til en klækkelig bøde. Hvis det altså lykkes for Fiskeristyrelsen at finde vedkommende.