Godt nyt fra forskningsskibet Dana

DTU Aquas forskningsskib Dana har gennemført halvdelen af årets togt i Østersøen, og kan allerede nu melde ind positivt nyt

Det vælter ind med gode torske-relaterede nyheder i disse dage. Forleden kunne vi skrive, at ICES anbefaler en kvotestigning på 63 procent i Nordsøen og Skagerrak for 2023.

Og nu kan DTU Aqua også melde ind med gode nyheder om torskebestanden – denne gang i Østersøen.

For forskningsskibet Dana har nemlig observeret flere småtorsk end der plejer i Østersøen. Det fortæller Marie Storr-Paulsen, der leder togtet for DTU Aqua i Østersøen, til TV2 Bornholm.

– Jeg synes, det er en rigtig fin nyhed, fordi jeg selv har været ovre og fiske hvert år siden 2007. I de sidste mange år har jeg bare kunne fortælle, hvordan det er gået ned, ned og ned. Så jeg synes faktisk, det er rigtig dejligt og positivt, at vi nu ser, det går en smule fremad, siger Marie Storr-Paulsen til TV2 Bornholm.

Forskningsskibet har kun været ude på halvdelen af årets togt, men har allerede observeret den mængde småtorsk, som man plejer at se på et helt togt. Men selvom bestanden er stigende, så er der lang vej til at den er som i fordums tider, og derfor går der nok også noget tid inden der kan fiskes målrettet efter torsk i Østersøen lyder konklusionen fra Dana.