Påvirker kameraovervågning arbejdsmiljøet i fiskeriet?

Spørgeskema på vej til fiskerne om arbejdsmiljøkonsekvenser af elektronisk overvågning af bundtrawlfiskeriet i Kattegat

Ejer du et af de 88 fartøjer i Kattegat, som er omfattet af kravet om kameraovervågning, så lander der snart et link til et spørgeskema i din indbakke. Det drejer sig om en undersøgelse af arbejdsmiljøkonsekvenser af elektronisk overvågning, hvor Syddanmark Universitet gerne vil høre fiskerne, hvilken indflydelse kameraovervågning har.

Alle der har modtaget skemaet bedes besvare det – og sende det videre til de partsfiskere, som arbejder ombord, så de også kan besvare det.

For at resultat bliver robust, skal så mange som muligt nemlig besvare spørgeskemaet. Dvs. både gruppen af fiskere på fartøjer med kamera, fiskere på vej til at få kamera og fiskere endnu uden endelig aftale om kamera.

Spørgeskemaet udsendes af Syddansk Universitet i samarbejde med Danmarks Fiskeriforening. Oprindeligt er det Fiskeriets Arbejdsmiljø, der har igangsat undersøgelsen, og den er finansieret af Fiskeafgiftsfonden.

 

Brug for mere information?

Hvis du har spørgsmål om undersøgelsen, er du til enhver tid velkommen til at kontakte Eva Roth, Syddansk Universitet, Esbjerg på tlf. 60114186 eller send en e-mail til er@sam.sdu.dk.

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort sit regnskab for 2023, og tallene taler deres tydelige...

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort...