Venstre: Ministeren vildledte på samråd

Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri på et samråd i foråret vildledte Folketinget, da han skulle beskrive de erhvervsøkonomiske konsekvenser...
af Louise Svane Pedersen
14 okt 2022

Fiskeriordfører for Venstre Torsten Schack Pedersen mener, at fiskeriminister Rasmus Prehn (S) har vildledt Folketinget på et samråd i foråret, da ministeren skulle forklare de erhvervsøkonomiske konsekvenser ved et trawlforbud i udvalgte dele af de indre danske farvande.

Dengang vurderede ministeriet at det ville have erhvervsøkonomiske konsekvenser for cirka 7,5 millioner kroner om året. Men så var der altså også tale om et worst case-scenarie. Det skriver nordsøposten.dk

Nu viser en aktindsigt, at de økonomiske konsekvenser vil være langt større end først antaget ved et trawlforbud. Beløbet er godt og vel tre gange større end det offentliggjorte på samrådet. De berørte trawl- og muslingefiskerne fanger nemlig tilsammen fisk og skaldyr for 26 millioner kroner om året.

Dette har fået Venstre til at udtale, at man mener, at ministeren har optrådt decideret vildledende.

– Når ministeren siger, han lukker fiskeri for 7,5 millioner kroner, så er det dybt rystende, at det viser sig, at der i virkeligheden er tale om, at Socialdemokratiet og støtterne i virkeligheden lukker fiskeri for et beløb, der er tre gange større, og som oveni købet kommer til at lukke erhvervsfiskeriet fra Fyn og øerne. For virkeligheden er, at når man forbyder et fiskeri, så kan man ikke bare regne med, at fiskeriet foregår et andet sted. Sådan spiller klaveret ikke. Det synes jeg er dybt problematisk, og jeg forventer, at ministeren fremlægger de præcise konsekvenser ved forbuddet. Det mener jeg, at ministeren skylder både fiskerne og Folketinget, siger Torsten Schack Pedersen til nordsøposten.dk.

Læs mere om:

Flere Nyheder