Søger om kompensation, selvom reglerne om antagelighed er komplekse

Kravet om antagelighed spænder ben for en del ansøgere til kompensationsordningerne
af Louise Svane Pedersen
27 sep 2022

Kravet om antagelighed spænder ben for en del ansøgere til kompensationsordningerne, og nogle medlemmer søger lidt i blinde, da de ikke ved, om de er antagelige på ansøgningstidspunktet

I Thyborøn Fiskeriforening har direktør Chris Olesen fire medlemmer, der har henvendt sig vedrørende muligheden for at få del i ophugningsordningen. Han har også to, der søger om kompensation for indkomsttab i første kvartal.

Et væsentlig krav for at kunne få enten ophugning eller kompensation er, at man vurderes til at være antagelig. Ikke alle af de interesserede medlemmer fra Thyborøn kan leve op til det krav, men det får dem til at søge om de økonomiske midler alligevel, da reglerne på området er meget komplekse.

Mangler et register

Ikke alle ved, om de rent faktisk er registreret som uantagelige eller ej i Fiskeristyrelsens arkiver. For der findes ikke nogen form for centralt register, som medlemmet kan søge sig selv frem i.

Dette medvirker at proceduren bliver lettere besværlig, når ansøgningerne skal udfyldes og sendes afsted.

- Vi har talt med Fiskeristyrelsen om, hvordan vi kan gøre det her rent proceduremæssigt. Om vi kan sende en mail og få bekræftet folks status i forhold til antagelighed, da vi mangler noget at slå op i, selvfølgelig med en fuldmagt fra medlemmet, fortæller Chris Olesen og fortsætter:

Grundet GPDR regler m.m. kan dette ikke praktiseres. For som det er nu, skal vi spørge vores medlemmer direkte, om de er antagelige, og det ved de ikke altid. For nogle har måske en sag kørende og ved ikke, hvordan det kommer til at falde ud.

Søger alligevel

Nogle andre knaster i ansøgningen om kompensation er, at man har sat kravet for omsætningstab til 20 procent for første kvartal. Det er ikke alle, der kan leve op til de krav af foreningens medlemmer. Alligevel tager en enkelt chancen og sender en ansøgning afsted til styrelsen.

- Det er en ansøger, der har haft en omsætningstab i referenceperioden på 17,49 procent, hvor kravet er 20%.  Det er så tæt på de 20 procent, og efter at have været i kontakt med Fiskeristyrelsen, anbefaler de at der indsendes en ansøgning. Ellers er både Thyborøn Fiskeriforening og vores medlemmer glade for, at der nu er åbnet op for ansøgninger. Vi står i foreningen altid klar til at hjælpe og rådgive vores medlemmer, udtaler Chris Olesen.

Læs mere om:

Flere Nyheder