Store aktører på havet går sammen om krav til havvind

Der skal passes på naturen og være plads til fiskeriet, når der i de kommende år skal bygges tusindvis af havmøller. Sådan lyder nogle af anbefalingerne fra Tænketanken Hav og deres medlemmer – bl.a. Danmarks Fiskeriforening

Foto: Fiskeri Tidende

I de kommende årtier skal der bygges tusinder af havvindmøller i Nordsøen og Østersøen i et hidtil uset tempo. Bl.a. har Østersølandene på et topmøde på Marienborg lovet hinanden at syvdoble strømmen fra havvind inden 2030.

Det skal gå så stærkt, at fiskere er bekymret for, hvad det betyder for fisk og fiskeri – og fiskerne er ikke alene. En række aktører, som kerer sig om livet på og i havet, er bekymret for, hvordan udbygningen af de mange havvindmøller vil påvirke naturen, og derfor er de gået sammen og har udarbejdet en række anbefalinger.

Det er Tænketanken Hav og dens medlemmer, som bl.a. består af Danmarks Fiskeriforening, men også Danmarks Naturfredningsforening Dansk Ornitologisk Forening samt aktører i vindbranchen som RWE, Ørsted og Green Power Denmark, som har udarbejdet en række anbefalinger til myndighederne. 

Anbefalingerne skal sikre bedre miljøhensyn og vidensindsamling, så den markante udvikling af vedvarende energi ikke forværrer biodiversiteten i havet.

Anbefalingerne er udarbejdet af Tænketanken Hav på baggrund af vidensindsamling, erfaringer fra udlandet og drøftelser med og input fra relevante aktører fra erhvervslivet, organisationer og forskningsverdenen. Anbefalingerne vil i de kommende måneder blive fulgt op af et baggrundsnotat, som uddyber og eksemplificerer anbefalingerne.  

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene er forsvundet i de indre farvande

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene...