Bornholmsk akvarie har fået sine torsk

Et akvarie i Aakirkeby på Bornholm ville gerne have flere torsk at vise frem, men det var ikke så nemt

De ville egentlig bare så gerne have flere torsk at vise frem i oplevelsescenteret Natur Bornholm i Aakirkeby. Men en ting var at de gerne ville, men noget andet var at komme til det.

Første problem i processen med at få fingre i torsk til udstillingen var, at der eksisterer et stop for fiskeri af torsk. Derfor må fritidsfiskerne kun fange én torsk per fisker per dag. Så kan det blive svært at nå frem til de fem til ti flotte torsk, som akvariet gerne ville have.

På et tidspunkt blev fiskeriministeren blandet ind i sagen. Hans løsning på problemet lød, at lokale erhvervsfiskere da kunne levere de ønskede torsk.

Her opstod næste problem. For der er ikke særlig mange erhvervsfiskere tilbage i Østersøen omkring klippeøen. Og skulle det lykkedes akvariet at finde en erhvervsfisker som ville hjælpe, så var fisken ikke fanget på den rigtige måde. For akvariet foretrak torsk fanget på en yderst skånsom måde – noget med nogle pumper og kar fremfor trawl og garn.

Men nu er der godt nyt for det bornholmske akvarie! Deres eneste torsk, som er både blind og skævrygget, har simpelthen fået selskab af 14 artsfæller. Og de er fremskaffet lovligt og efter de mange gældende regler.

Det skriver TV2 Bornholm.

En lokal fisker, der må fange torsk til forskning, har simpelthen afleveret 14 levende torsk til Natur Bornholm. Derfor har akvariet nu en hel stime af østersøtorsk at vise frem til besøgende gæster.

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0 procent af den maksimalt tilladte fangst

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0...