Partier: Pas på naturen ved udbygning af havvind

Partier fra begge sider af Folketinget kræver større naturhensyn ved udbygning af havvind

Foto: Fiskeri Tidende

SF, Radikale, Alternativet og De Konservative presser på for, at der stilles større krav til beskyttelse af havnaturen, når der i fremtiden skal opstilles vindmøller i danske havområder.

Sådan skriver netmediet Altinget. 

Der er tale om en bekymring, som Danmarks Fiskeriforening gentagende gange har rejst. Og nu er partierne altså kommet på banen i forbindelse med forhandlingerne om havplanen. 

– Det er afgørende for forhandlingerne, at vi får sikret naturen. Så vindmøllerne bliver bygget på en måde, der tilgodeser naturen. Og at vi fremadrettet får opsamlet den viden, der er nødvendig, siger Konservatives klima- og energiordfører, Mona Juul til Altinget.

 

Savner noget konkret fra regeringen

Regeringen har flere gange påpeget, at den ønsker at passe på naturen. Også når der skal genopstilles havmøller. 

Men partierne savner, at de kommer med noget mere konkret. 

– Regeringen siger, at den gerne vil sameksistens, og at den gerne vil naturen. Men det kommer altså ikke uden, at der også følger penge med. Og jeg har til gode at se, hvordan regeringen vil sikre den nødvendige naturgenopretning, siger Samira Nawa, Radikale Venstre.

 

Store videnshuller

Både i Danmarks Fiskeriforening og i Tænketanken Hav glæder man sig over, at flere politikere er gået ind i sagen.

På Twitter roser formanden for Danmarks Fiskeriforening Svend-Erik Andersen partierne for at presse på – og så understreger han, at der skal afsættes penge til at overvåge effekterne af havvindmøller.

Det mener Tænketanken Hav også. 

– Der er meget store videnshuller på det her område. Derfor er det helt afgørende, at vi løbende overvåger miljøpåvirkningerne og finder ud af, hvordan vi bedst udbygger på en naturbaseret måde, siger faglig konsulent Mathilde Højrup, Tænketanken Hav til Altinget. 

 

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...