Aktindsigt i kamerafartøjer skaber unødig forvirring

Har du modtaget en høring om aktindsigt, så skal du ikke foretage dig noget. Danmarks Fiskeriforening er på sagen

Foto: Fiskeri Tidende

I disse dage har flere af de fartøjer i Kattegat, der har kameraovervågning installeret ombord, modtaget en høring fra Fiskeristyrelsen om aktindsigt i bl.a. logbøger og landingserklæringer.

En høring, som har skabt unødig forvirring! Og har du modtaget den, så skal du derfor ikke gøre noget.

Danmarks Fiskeriforening har nemlig set nærmere på sagen og konstateret, at de oplysninger, der anmodes om, helt almindeligvis betragtes som undtaget for aktindsigt. Ombudsmanden har tidligere udtalt, at især logbøger er en forretningshemmelighed.

Det undrer derfor foreningen, at Fiskeristyrelsen har sendt en høring til fiskerne om sagen.

– Efter vores opfattelse skulle Fiskeristyrelsen aldrig have udsendt høringsbrevene til hvert fartøj. Det har vi også gjort Fiskeristyrelsen opmærksom på, siger Kenn Skau Fischer, der er direktør i Danmarks Fiskeriforening, som vil sende et samlet svar på vegne af alle fartøjer, hvor der gøres klar indsigelse mod anmodningen om aktindsigt.

Danmarks Fiskeriforening er derudover i kontakt med den journalist, der har ansøgt om aktindsigt – og vedkommende oplyser, at der er tale om en gammel sag. Anmodningen var relateret til en eksamensopgave, der for længst er overstået, og ansøgeren har derfor ikke længere interesse i oplysningerne.

Danmarks Fiskeriforening forventer derfor, at sagen snart vil blive afsluttet.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...