Det kan de i hvert fald i Nykøbing, som d. 6. april går helt i østers.
Her markerer Danmarks Skaldyrshovedstad afslutningen på østerssæsonen med Oyster Final.
Til arrangementet vil der være et væld af smagsoplevelser af østers, skaldyr, tang og mange andre råvarer og delikate produkter.
Michelin-støv over Mors
Bl.a. laver Michelinkokken Torsten Vildgaard, fra den to-stjernede Michelin-restaurant NOMA samt Thorsten Schmidt fra den højtroste Restaurant Barr, begge i København, en Master Class for østerselskere.
Der vil være fiskebåde i havnen, marked og boder. På Holmen er der Oyster talks med Nordisk Tang og Taylor Shellfish.
Og ikke mindst en paneldebat med fokus på østers og skaldyrs positive effekt på samfundene i kystområderne.
Bred opbakning
Det er Morsø Kommune der står bag Oyster Final, med opbakning og samarbejde bredt over Mors og Limfjorden og tæller blandt andre Vilsund Blue, Sallingsund Færgekro, Café Holmen, Thisted Bryghus, Morsø Jernstøberi, Foreningen Muslingeerhvervet, Stenaldercenter Ertebølle, Nordic Food College under EUC Nordvest, Dansk Skaldyrcenter DTU Aqua, Nordisk Tang, Morsø Oliemølle, Thy Øko-bær, Thy Øko-is, Gaardbageriet, Gro Design, TMP, Morsø Kunstforening og Morsø Sejlklub & Marina.
Oyster Final er endvidere en del af det Interreg Northsea projekt, som Morsø Kommune deltager i.