Naturmødet udvider med mobil formidlingsplatform

Naturmødet i Hirtshals har indkøbt mobil formidlingsplatform efter tilskud fra Nordea Fonden
af Claus Kirkegaard
19 feb 2021

Naturmødet, som er blevet en årligt tilbagevendende begivenhed i Hirtshals (når der ikke lige er corona-pandemi), har nu fået mulighed for at få naturdebatten ud til hele landet og gennem hele året.

Det står fast, efter Nordea Fonden har givet tilsagn om et årligt tilskud på 1 mio. kr. i årene 2020-2022 mod at Hjørring Kommune selv bidrager med en halv mio. kr. i de tre år, skriver Nordsøposten.

Tilskuddet skal gå en mobil formidlingsplatform til projektet "Natour hele året", som er et nyt projekt under Naturmødet.

Formålet med NaTour hele året er at skabe nærværende dialog omkring naturen over hele landet, ved at etablere en mobil formidlingsplatform, som kan komme rundt i hele Danmark. Derved udvides rækkevidden og netværket omkring Naturmødet, som gerne skulle resultere i flere besøgende til det årlige møde i Hirtshals og et større kendskab til selve Naturmødet. 

I 2020 blev en trailer indkøbt, udstyret og gjort klar til at kunne køre på landevejene til foråret 2021. På grund af corona i 2020 har det været svært at opretholde den oprindelige tour-plan.

Men NaTour-vognen blev indviet officielt ved en event på Den Grønne Plads i Hirtshals fredag den 4. september 2020, og har været ude til forskellige arrangementer herefter bl.a. Naturens Dag i Naturpark Tolne, inden coronaen igen blussede op og besværliggjorde afholdelsen af events.

 

Flere Nyheder