Spis fisk i kampen mod corona

Nyt studie viser, at høje niveauer af omega-3 fra fisk kan mindske dødeligheden af coronavirus

Fisk er lidt af et vidundermiddel – spækfyldt med vitaminer, mineraler og omega-3. Og netop omega-3 er en vigtig faktor, når det kommer til corona.

Det viser et nyt studie fra Cedar Sinai Medical Center i Los Angeles.

Den nye forskning peger på, at et højt indhold at omega-3 fedtsyrer i blodet mindsker risikoen for at dø af corona.

Forskerne undersøgte 100 corona-patienter og grupperede dem ud fra, hvor meget omega-3 fedtsyre som de havde i blodet. I alt fire grupper, som de sammenlignede, og resultatet viste, at af de 75 procent, som havde mindst omega-3 fedtsyre i blodet, døde 13 patienter. Af de 25 procent, som havde mest omega 3-fedtsyre i blodet, døde 1.

Efter nærmere undersøgelse af tallene, lyder forskernes vurdering, at patienterne med mest omega-3 i blodet havde fire gange så lav risiko for et dødeligt sygdomsforløb med corona, sammenlignet med de andre patienter.

Der er tale om det første studie af sin art. Normalt skal forskning igennem et længere forløb, bedømmelse og godkendelse – peer review – før det bliver udgivet. Men fordi resultatet er så vigtigt og relevant for corona-pandemien, har forskerholdet besluttet at udgive dem straks.  

Læs studiet her.