Nyt dieselelektrisk fartøj til Isafold

Rederiet Isafold får inden længe leveret et nyt dieselelektrisk fartøj
af Claus Kirkegaard
11 feb 2022

Om kort tid får rederiet Isafold leveret et nyt - og Danmarks første - dieselelektrisk fartøj fra spanske Zamakona Yards i Bilbao. Det skriver netmediet Nordsøposten.

Det nye skib, der er 87 meter langt og 20 meter bredt, kan laste 3.700 kubikmeter pelagisk fisk som bl.a. sild, makrel, blåhvilling og tobis.
Det er designet af norske Salt Ship Designs, som har lagt stor vægt på sikkerheden for mandskabet om bord.

– Vi har netop underskrevet kontrakten på og overtaget det, der formentlig er verdens mest sikre, moderne og energieffektive fiskeskib. Det har vi sagt ja til, fordi det fremtidssikrer vores muligheder for at fiske så bæredygtigt og energieffektivt som muligt. I samme forbindelse har vi sammen med flere andre rederier erhvervet yderligere kvoteandele på en række pelagiske fiskearter for at kompensere for de kvoter, vi har mistet som følge af Brexit. Vi er meget tilfredse med den samlede handel, siger CEO Lise Bjørn Jørgensen, der sammen med Karsten Mølgaard driver Rederiet Isafold A/S med hjemhavn i Hirtshals.

– Med til lønsomheden og ikke mindst bæredygtigheden hører, at vores nye skib som det første i den danske flåde udnytter dieselelektrisk fremdrift. Det betyder, at et meget stort batteri ombord genererer al driftsstrømmen og efter behov automatisk slukker for én eller flere af skibets i alt fem dieselmotorer. Skibet har ligeledes den særlige feature, at det er udstyret med to skruer agter, hvilket sikrer en effektiv trækkraft og øger manøvredygtigheden i al slags vejr. Det gør det til et helt særligt fiskeskib, som sætter nye standarder for sikkerhed, kvalitet og ikke mindst klimaaftryk, kommenterer Karsten Mølgaard.

Læs mere om:

Flere Nyheder