Karstensens bygger ny norsk kombineret not/trawler

Norske Havfisk AS har bestilt en 75 meter kombineret not/trawler hos Karstensens Skibsværft

Karstensens Skibsværft har netop indgået kontrakt om projektering og bygning af en 75,10 meter kombineret not/trawler for norske Havfisk AS til levering i februar 2024. 

Det bringer det danske værfts ordrebog for nybygninger op på 21 fartøjer med en værdi på 4,7 mia. NOK. Det fortæller direktør Kent Damgaard til det norske netmedie Kystmagasinet.no.

De 21 fiskefartøjer i ordrebogen fordeler sig med 15 pelagiske og fem demersale fartøjer. 

– Dette er rekord for os. Vi er både stolte og ydmyge over at se, at tidligere kunder vender tilbage og kontraherer nye fartøjer. For øjeblikket er der fem norske rederier som tidligere har fået leveret nybygninger fra Karstensens for 8-10 år siden, som nu kontraherer nye fartøjer, fortæller Kent Damgaard til Kystmagasinet.no.  

Havfisk AS er et datterselskab af Veibust Fiskeriselskap i Ålesund. Selskabet ejer og driver i forvejen to kombinerede not/trawlere – “Havskjer” og “Havstål”. 

Selskabet driver trawl- og notfiskeri, hvor trawlfiskeriet primært er efter kulmule vest for Irland, mens det øvrige fiskeri er notfiskeri efter sild og makrel. 

Den netop bestilte nybygning skal have samme driftsmønster. 

Fremdriftssystemet bliver leveret af Wartsila, og vil bestå af en hovedmotor på 5200 kW. Med denne hovedmotor vil det også være mulighed for dieselelektrisk sejlads.

 

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag med oplæg, debatter, smagsprøver og rørefisk

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag...