Hirtshals er en fiskerby – og universitetsby

DTU Aqua i Hirtshals skal fremover optage 25-30 kandidatstuderende to gange om året

I Hirtshals har de altid fanget fisk. Fiskeri er byens DNA, og et driftigt erhvervsliv udspringer heraf – og snart også et pulserende universitetsmiljø. 

Det skriver Nordjyske Stiftstidende. 

Godt nok har DTU Aqua haft til huse i Hirtshals siden 2007. Her har man længe forsket i bæredygtige redskaber, foder til fisk og havmiljø generelt. Indimellem har der været studerende forbi, men ikke noget fast og formelt. Men det kommer der nu. 

Der skal der optages 25-30 kandidatstuderende to gange om året, hvilket betyder 50-60 unge, som skal bo og forske i Hirtshals. Fra januar 2025 skal også diplomingeniører forbi Hirtshals i et par semestre. 

Og det vækker glæde hos både Peter Skov, der er lektor og studieleder i DTUAqua i Hirtshals, Karl Henrik Laursen, der er direktør for Nordsøen Forskerpark, og den lokale borgmester. 

-Hirtshals var i forvejen en by i kraftig udvikling, og at der nu kommer så mange universitetsstuderende, er jeg utroligt glad og taknemmelig for. De skal bo lokalt, og det kan jo sagtens ende med, at nogen af dem ender med at få job i Hirtshals og bliver boende -og det er godt for hele vores kommune, siger borgmester Søren Smalbro (V).

 

Eftersøgning af fisker er indstillet

Den fisker, der mandag eftermiddag faldt over bord fra sin fiskekutter ved Søndervig er stadig ikke fundet, hvilket har fået forsvaret til at indstille...

Eftersøgning af fisker er indstillet

Den fisker, der mandag eftermiddag faldt over bord fra sin fiskekutter ved Søndervig er stadig...