DanFish: Verdens øjne rettes mod bæredygtige fiskeri-løsninger

Danske leverandører til fiskeriet står i stærk samlet flok med innovative løsninger, når skippere, redere og værfter fra hele verden besøger DanFish

Danmark skal være førende i verden inden for bæredygtigt fiskeri. Sådan lyder ambitionen fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og dansk fiskeri selv. 

Og heldigvis findes de grønne løsninger allerede i høj grad. Mange af dem kan du opleve, når mere end 80 danske virksomheder står samlet på den danske fællesstand til DanFish International 2023 i Aalborg.

– De danske teknologileverandører er førende, når det gælder bæredygtige løsninger. Gennem mange år har underleverandørerne samarbejdet med fiskere, redere og værfter for at finde de bedste og mest bæredygtige løsninger, der lever op til den efterspørgsel, der er i branchen, og de stigende lovkrav vi ser. Det samarbejde har ført til de bedste løsninger, som den globale fiskeindustri også efterspørger, siger Martin Winkel Lilleøre, Head of Fish Tech i Danish Export Association.

DanFish 2023 er netop et udstillingsvindue over for fiskere, skippere, redere og værfter fra hele verden. Særligt nordmænd i stort tal besøger traditionelt messen, ligesom mange canadiske aktører og værfter fra blandt andet Spanien og Tyrkiet vil være blandt messegæsterne, som de danske udstillere kan skabe kontakter til og promovere deres løsninger over for.

Med mere end 80 udstillere på Pavilion of Denmark dækker udstillerne branchen bredt lige fra bæredygtige fangstredskaber og komponenter til procesanlæg i fiskeindustrien både ombord og på land, serviceydelser til fiskeriet, pumpesystemer, automatiseringsløsninger og en række energibesparende og miljøbevarende løsninger.

– Den danske fiskeindustri og den store underskov af teknologileverandører har et godt ry globalt, og i samlet flok på DanFish vil vi sætte en tyk streg under de partnerskaber på tværs af branchen, som er så vigtige for at vi har skabt den position. Det betyder også, at gæsterne på messen vil kunne møde de forskellige aktører, der hver især bidrager til deres lille bid af den samlede løsning, siger Martin Winkel Lilleøre.

DanFish International 2023 finder sted i Aalborg Kongres og Kultur Center (AKKC) 10.-12. oktober. Messen arrangeres i et samarbejde mellem AKKC, Danish Export – Fish Tech, en del af Danish Export Association og Danmarks Fiskeriforening.

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn omstilling af fiskeriet

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn...