Salvador Books udkommer nu med værket Herring. Det er en coffee table bog på 320 sider fortalt på engelsk set med sildens øjne, hvor en lang række toneangivende danskere har bidraget til værket.
Bogen består af 100 sildeopskrifter til frokostbordet af Karina Pedersen fra Restaurant Møntergade til inspiration derhjemme.
Derudover er der forord af Claus Meyer, Bo Lidegaard fortæller Danmarks 1000 års sildehistorie, Helle Brønnum Carlsen om det madhistoriske ved silden og meget, meget mere. Desuden er der gæsteopskrift af Søllerød Kro’s køkkenchef og 2023 Bocuse d’Or vinder, Brian Mark Hansen og køkkenchef, Thorsten Schmidt, fra NOMA’s søsterrestaurant Barr, der begge er vilde med sild.
– Silden har for længe været set ned på. Vi mente, at det var på høje tid med et stort, højkulturelt værk om vores elskede spise, og så er det fantastisk, at så mange har støttet op om projektet, siger Kasper Bjerre, der er kreativ chef i Salvador Books og en af initiativtagerne bag værket.
Den ultimative turistgave
– Vi har forsøgt at lave den ultimative gaveide om Danmark, dansk kultur og vores historie til de over en million madturister, der hvert år besøge landet, siger Peter Buch Hansen, der er forlagschef for Salvador Books og fortsætter:
– Det er på tide, at Danmarkshistorien fortælles på en ny og spændende måde, så alle der besøger landet, kan få noget smukt og billedskønt om Danmark med sig herfra.
Udgivelse 7. juli
Bogen udkommer 7. juli 2023 af forlaget, Salvador Books, og kan findes hos alle boghandlere til vedledende hyldepris: 449kr