Redningsvest og PLB bliver snart krav for mindre fiskefartøjer

Nanna Hahn, skibsteknisk konsulent hos Søfartssstyrelsen. Foto: Edmund Jacobsen

Søfartsstyrelsen arbejder i øjeblikket på en ændring af den bekendtgørelse, som er gældende for mindre erhvervsfartøjer – herunder mindre fiskefartøjer.

Ændringen vil betyde, at det i fremtiden bliver et krav om brug af redningsvest/arbejdsvest samt PLB i enmandsbetjente fiskeskibe. Redningsvest og PLB har længe været en anbefaling fra Søfartsstyrelsen – men bliver snart et krav.

PLB står for Personal Locator Beacon, og bruges til at alarmere eftersøgnings- og redningstjenester i tilfælde af en nødsituation.

Vigtigt, når man fisker alene

Det kunne Nanna Hahn, skibsteknisk konsulent i Søfartsstyrelsen fortælle, da hun fredag 12. april holdt et oplæg på Fiskeriets Arbejdsmiljøråds Sikkerhedsseminar i Musikhuset Esbjerg.

– Det har længe været en anbefaling, men bliver altså et krav i fremtiden. Det er især vigtigt når det handler om dem, der fisker alene. Her taler ulykkesstatistikken desværre for sig selv, sagde Nanna Hahn blandt andet.

Sikkerhedsseminaret i Esbjerg byder i løbet af fredagen på en række oplæg og foredrag fra myndigheder og eksperter inden for sikkerhed til søs. Omkring 70 personer deltager i seminaret, som også byder på et virksomhedsbesøg hos VIKING LIFE-SAVING EQUIPMENT.

 

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag med oplæg, debatter, smagsprøver og rørefisk

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag...