Udvalgsmedlemmer blev klogere på pelagisk fiskeri

Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg har været i Skagen for at dykke ned i den komplekse blå værdikæde

Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg fotograferet under besøget i Skagen. Foto: Marine Ingredients Denmark

Sammen med DPPO inviterede Marine Ingredients Denmark Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg til Skagen for at vise dem dansk pelagisk fiskeri, produktion af blå proteiner og olie samt moderne akvakultur.

Turen fandt sted 7. til 8. april, hvor udvalgets medlemmer lærte om den danske pelagiske fiskerisektor fra fangst til forarbejdning, foderproduktion og sunde fødevarer.

En givende oplevelse

– Studieturen var en givende oplevelse, hvor Folketingets politikere fik en enestående mulighed for at dykke ned i den komplekse blå værdikæde, siger Anne Mette Bæk, direktør for Marine Ingredients Denmark, ifølge foreningens hjemmeside.

– Den danske fiskerisektor er ikke blot enkeltsidet, men involverer et bredt spektrum af aktører og sektorer. Derfor er det vigtigt at opretholde et helhedsperspektiv på både fiskeri- og forarbejdningssektoren i Danmark. Dette bidrager ikke kun til en bedre forståelse af sektorens dynamik, men også til at identificere muligheder og udfordringer på tværs af hele værdikæden, tilføjer hun ifølge hjemmesiden.

På turen besøgte udvalget FF Skagen, producent af fiskemel og fiskeolie, pelagiske fartøjer og Skagen Salmon. De fik også tid til at udforske Skagens Kunstmuseer og lære om byens historie som fiskerby og kunstnerisk centrum.

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag med oplæg, debatter, smagsprøver og rørefisk

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag...