Thyborøn Havn øgede godsomsætning i 2023

Det er igen lykkedes at øge godsomsætningen på Thyborøn Havn, der i 2023 endte på hele 1,95 millioner ton, afslører havnen i forbindelse med fremlæggelsen af regnskabet for 2023

Gods Thyborøn Havn

Godsomsætningen på Thyborøn Havn blev øget i løbet af 2023. Foto: Thyborøn Havn

Sten- og grusmaterialer fra Jyske Rev er fortsat den helt store godstype i Thyborøn og har ligget meget stabilt de senere år.

Men også de øvrige godstyper såsom kemikalier, olie, biomasse, teglsten og andre nyere specialprodukter bidrog ligeledes til en høj godsomsætning i 2023.

Læs også: Thyborøn Havn ude med et rekordregnskab

Oven i det har installationen af fundamenter på Vesterhav Nord og Syd bidraget godt til havnens omsætning og betydeligt større skibe sejler i dag i havn. Det er alt sammen med til at fastholde og udbygge Thyborøn Havns solide position som en af de større godshavne i Danmark.

Gods bliver stadig vigtigere

Thyborøn Havn har haft en støt voksende godsomsætning gennem de sidste 10 år, og nærmer sig en størrelse blandt de 10 største godshavne i Danmark.

Dette tolker Thyborøn Havn som, at investeringerne i nye landområder, kajer og øget vanddybde bærer frugt.

Over de sidst 10 år er godsomsætningen vokset fra 0,8 milllioner tons om året til 1,95 millioner tons i 2023.

Dette er blevet muligt med investeringer, der er foretaget især i Sydhavnen og senest med etableringen af nye landarealer og den nye Limfjordskaj III længst mod syd.

Et komplet sværgodskajanlæg blev anlagt i 2016 til offshore vind projekter i Sydhavnen, og senest er der foretaget en uddybning af Thyborøn Kanal, anlagt 170.000 nye m2 kajnært oplagringsareal og endnu en kaj på 220 meter er for nyligt også kommet til i Sydhavnen.

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder