Thyborøn Havn ude med et rekordregnskab

Thyborøn Havn aflægger kanon regnskab for 2023, og havnen udbygger sin position som en af Danmarks største og mest aktive fiskerihavne og betydningsfuld godshavn

Thyborøn Havn

Foto: Thyborøn Havn

Regnskabet for 2023 for havnen i Thyborøn sætter ny omsætningsrekord og lander på 53,25 millioner kroner.

Det er det bedste resultat i havnens historie som selvstyrehavn. Også resultatet er til den gode side i 2023 med 6,49 millioner kroner i overskud.

Det er et ganske flot resultat, da der også er store afskrivninger i regnskabet efter flere års investering i infrastrukturen.

Læs også: Thyborøn Havn øgede godsomsætning i 2023

– I 2023 ender Thyborøn Havn som den andenstørste fiskerihavn og har sat ny rekord på godsomsætningen. Samtidig har vi haft det første store installationsprojekt på Offshore Vind, så der er rigtigt meget at glæde sig over i det regnskab, som vi nu sender til vores ejere, Lemvig Kommune, udtaler bestyrelsesformand Karl Kristian Bro.

Stabilt år for fiskeriet

Selvom fiskeriet ikke nåede niveauerne fra de store år i 2016-2019, så blev det et godt år for Thyborøn Havn.

Der blev i alt landet fisk for 757,7 millioner kroner, hvilket er betydeligt bedre end 2022 og samtidig giver Thyborøn Havn en placering som den næststørste fiskerihavn i Danmark målt på værdien af landinger.

I de senere år er der foretaget millioninvesteringer i forbedring af arbejdsforholdene både omkring fiskeauktionen, ved fiskemelsfabrikken TripleNine A/S og ved skibsværfterne i Vestre Inderhavn.

 

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder