Historisk redningsbåd er blevet renoveret

Historisk redningsbåd i Hvide Sande er blevet renoveret takket være stor donation fra lokal fond

Foto: Hvide Sande Shipyard

Den historiske redningsbåd MR21 er kommet tilbage på sin vante plads ved Fiskeriets Hus i Hvide Sande.

Siden februar sidste år har redningsbåden været på værft hos Hvide Sande Shipyard, hvor den har gennemstået en omfattende renovering.

MR21 var den redningsbåd, der blev anvendt i forbindelse med den store redningsulykke ud for Hvide Sande i 1951, hvor fem lokale redningsmænd mistede livet.

Siden 1991 har den stået uden for Fiskeriets Hus, hvor den salte luft har taget hårdt på båden, hvorfor det var nødvendigt med en større renovering, hvis båden skulle bevares.

Renoveringsprojektet blev muligt, fordi Hvide Sande Elfond valgte at donere et millionbeløb til projektet.

Hos Ringkøbing Fjord Museer, som Fiskeriets Hus er en del af, er redningsbåden en central del af museets udviklingsplaner.

– Vores drøm er at skabe en udstilling, der – med båden som omdrejningspunkt – fortæller om den tragiske ulykke og om de mænd, der havde modet til at trodse stormen for at redde andre, lød det sidste år i en pressemeddelelse fra museumsdirektør Mette Bjerrum Jensen.

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag med oplæg, debatter, smagsprøver og rørefisk

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag...